Vuoden pyhäkoulunohjaajat

Vuoden 2022 pyhäkoulunohjaaja Hilkka Penttinen on innolla mukana uudessa

Oululainen opintoasiansihteerin tehtävästä eläkkeelle jäänyt Hilkka Penttinen on valittu vuoden 2022 pyhäkoulunohjaajaksi. Suomen Pyhäkoulun Ystävät (SPY) palkitsi Penttisen Oulussa järjestettyjen Lähetysjuhlien yhteydessä lauantaina 21.5. Kunniakirjan luovuttivat SPY:n puheenjohtaja Eija Pakkala ja hallituksen jäsen, kirjailija Anna-Mari Kaskinen.

Hilkka Penttinen on kehittänyt pyhäkoulutoimintaa Karjasillan seurakunnassa yhdessä tiiminsä kanssa. Hän aloitti perinteisillä pyhäkouluilla jo parikymmentä vuotta sitten, mutta on innolla tarttunut myös perheiden kokkipyhiksen, luonto- ja puistopyhiksen sekä Varikkomessun yhteydessä järjestetyn pyhäkoulun ohjaamiseen.

– Unelma-ammattini oli opettaja, mutta kun en siihen päässyt, niin pyhäkoulun kautta voin toteuttaa unelmaani, Hilkka kertoo. 

Hänestä pyhäkoulussa on tärkeää Raamatun kertomuksiin tutustuminen ja toisten ihmisten huomioimisen harjoittelu kristillisen sanoman pohjalta. Hilkka kertoo nauttivansa erityisesti luonnossa liikkumisesta. Hän korostaa sekä liikunnan että luonnon tärkeyttä myös lapsille. 

Myllytullin koulun perhetapahtumassa SPY antoi myös kunniamaininnan Haapaveden seurakunnan pyhäkoulunohjaaja, sairaanhoitaja, hoivakodin johtaja Anneli Jauhiaiselle.

Vuoden 2022 pyhäkoulunohjaaja julkistettiin Oulussa 21.5. Maailman suurimman kirkkomuskarin päätteeksi Myllykallion koululla. 

_Vuoden 2019 pyhäkouluohjaaja Marja-Leena Kujanpää-Hirsilä 

Suomen Pyhäkoulun Ystävät julkisti Kujanpää-Hirsilän valinnan vuoden 2019 pyhäkoulunohjaajaksi Jyväskylässä järjestettyjen Kirkkopäivien yhteydessä. Kunniakirjan luovuttivat piispa Simo Peura ja SPY:n puheenjohtaja Eija Pakkala. 

Kujanpää-Hirsilää on pidetty pyhäkoulunohjaaja, joka haluaa olla kuulolla pyhäkoulutoiminnan ajankohtaisista asioista.
- Toivon että lapsille tulee mieleisiä kokemuksia pyhäkouluhetkistä laulujen, leikkien, kertomusten, askartelujen ja kaikenlaisen siihen liittyvän toiminnan kautta. Ne ovat asioita, jotka voivat tarvittaessa kantaa läpi elämän.