Terveisiä eri puolilta Suomea

Terveisiä Hyvän Toivon kappelin pyhäkoulusta.

9.2.2020 rakensimme yhdessä alttarin ja lapset valitsivat kauniita simpukan kuoria koristamaan alttaria. Juttelimme, mistä simpukoita voi löytää: vedestä ja rannalta tietysti. Vedessä ja rannalla myös Mooses-vauva oli korissaan ja pelastui. Pohdimme, minkälaista on olla turvassa ja Jumalan kämmenellä. Päkän tunnekorttien avulla pohdimme, minkälaisia tunteita on ja saako Jumalan kämmenellä tuntea kaikkia tunteita. Pyhäkoululaisen sanoin: Jos on murheellinen, niin Jumala lohduttaa.

Tarkastelimme kastemaljaa ja juttelimme siitä, että myös kastemaljassa on vettä ja vauvoilla on kastejuhla. Messussa ripustimme kastehelmet ja sytytimme kynttilät. Pyhäkoulussamme on aina mukana myös meille niin tärkeä Päkä-lammas.

Kuvan lähetti ja pyhäkoulusta kertoi pyhäkoulunohjaaja Heli Malassu Helsingin tuomiokirkkoseurakunnasta.

Verkosto (luterilaisen kirkon piirissä toimiva seurakuntayhteisö Helsingissä) aloitti 2.2. toisen messun Pihlajamäen kirkossa. Messut ovat nyt klo 11 Pihlajamäessä ja klo 17 Munkkiniemessä.

Ensimmäisena tuplamessun sunnuntaina pyhäkouluissa oli 70 3-13-vuotiasta lasta viidessä eri ikäryhmässä, ja lisäksi kirkkojen leikkipisteillä nähtiin ainakin 30 vauvaa ja taaperoa.

Verkoston salaisuus on siinä, ettei pidä odottaa että lapset tulevat kirkkoon, vaan järjestää ensin niin hyvät pyhäkoulut, että lapset haluavat tulla sinne!

Verkoston pyhäkouluista kertoi ja kuvan lähetti Verkoston lapsi- ja perhetyön koordinaattori Meri Hannikainen.

Kurikassa kokoontuu kaakaopyhäkoulu Kankaan ja Tuiskulan koulujen tiloissa arkipäivänä. Pyhäkoulu on tarkoitettu alakouluikäisille ja yksi kerta kestää noin tunnin. Kaakaopyhäkouluissa tarjotaan lopuksi kaakaota ja sämpylää.

Ohjaajina kaakaopyhäkoulussa toimii eläkkeellä olevia, innostuneita ja turvallisia aikuisia, jotka ovat valmiita antamaan aikaa tärkeään tehtävään.

Kaakaopyhäkoulusta kertoi Kurikan seurakunnan vastaava lastenohjaaja Pia Salisvuo.

Kurikassa pidetään seikkailupyhistä! Pyhis kokoontuu sunnuntai-iltapäivisin Hominrinteen ulkoilumaastossa Luovankylässä. Raamatuskertomukset ja muu kristillinen kasvatus toteutetaan toiminnallisuuden kautta. Lapset saavat juosta ja leikkiä, ja samalla he tottuvat liikkumaan metsässä. Pyhäkoulun ajan vanhemmat voivat ulkoilla Hominrinteen valaistulla ulkoilureitillä.

Seikkailupyhiksestä kertoi ja kuvan lähetti Kurikan seurakunnan vastaava lastenohjaaja Pia Salisvuo

Kuhmossa on pidetty iltapyhistä. Nämä kuvat ovat puutyöpyhiksestä ja ne lähetti pyhäkoulunohjaaja Irma Väisänen. Puutyöpyhiksessä tehtiin robotteja, autoja ja eläinten kasvoja.

Terveisiä Alavuden seurakunnan pyhäkoulutoiminnasta!

Sulkavankylän pyhäkoulussa oli ristikko viisaille tietäjille, harjoiteltiin kumarruksia sekä kerättiin arkkuun kultaa, suitsuketta ja mirhamia. Syttyi tähti, joka johdatti tulevan kuninkaan Jeesuksen luo. Viisaat miehet kumarsi kuninkaallista lasta, antoivat lahjat, hiljentyivät ihmettelemään ja hiipivät salaa pois, ettei Herodes kuule viisaiden poistumista. Askarreltiin myös tähti ja lapset halusivat vielä jatkaa tekemällä kuninkaan sauvan.

Pyhäkoulusta kertoi ja kuvat lähetti pyhäkoulutoiminnasta vastaava lastenohjaaja Virve Myllyaho.