Sädekehän saajat

2021 Sädekehän sai Sanna Yli-Koski-Mustonen Pitäjänmäen seurakunnasta.


2019 Pyhäkoulutoiminnan sädekehä Parkanoon!

Samassa yhteydessä huomioitin Parkanon seurakunnan pyhäkoulutoiminta sädekehällä.
Vastaava lastenohjaaja Eleonora Printz ja pyhäkoulunohjaaja Birgitta Korpela saivat lisäksi mukaansa ”Me osaamme” banderollin, jossa on lapsia kertomassa seurakuntansa taidokkaista osaajista.

SPY jakaa tunnustusta pyhäkoulutyön merkkihenkilöille! Armon vuonna 2017...

 

...LAILA LAAKSO SAA PYHÄKOULUSÄDEKEHÄN!

Lailan kanssa vapaaehtoinen pyhäkoulunohjaaja todella tuntee tekevänsä yhteistä työtä. Hän on tavattavissa ja monet kerrat olemme istuneet hänen toimistossaan. Nuo juttutuokiot tuottavat hyviä ideoita toimintaan ja ne ideat myös pannaan toimeksi. Lailalla on upea kyky rekrytoida pyhäkoulunohjaajia, ja mikäpä on ohjaajien viihtyessä työssään, kun häneltä saa täyden tuen.

Pyhäkoulunohjaajien kokoontumiset ovat todella tärkeitä yhdessä olemisen hetkiä. Siellä jaetaan ilot ja huolet jokaisen omasta pyhäkoulusta. Laila valmistautuu tapaamisiin huolellisesti niin, että ohjaajat saavat rakennusaineita sekä arkeen että hengelliseen elämään.  Laila antaa vastuuta ohjaajille. Esimerkiksi meidän kokoontumisissamme jokainen vuorollaan piti pienen hartauden pyhäkouluhetken muodossa. Näin saatiin yhdessä pohdittavaa ja ideoita kunkin omaan pyhäkouluun.

Eipä ihme, että osa Lailan pyhäkoulunohjaajista haluaa jatkaa työtä vain sen takia, että pääsisi yhteisiin kokoontumisiin!

Laila ei tavoita pelkästään uusia ohjaajaehdokkaita, vaan hän käyttää kekseliäisyttä myös pyhäkoululaisten etsimisessä. Laila ei empinyt eräänä kesänä järjestää perhekirkkoa keskellä helteistä heinäkuuta, ja niin vain kirkko tuli täyteen parhaaseen loma-aikaan.

Laila tarttuu pyhäkoulutyön tarpeisiin tavalla, joka kertoo, että hän näkee pyhäkoulun tärkeyden ja myös sen monet mahdollisuudet.

 

Eija Pakkala,

Lailan pyhäkoulunohjaaja Jyväskylän vuosilta

Suomen Pyhäkoulun Ystävät ry:n puheenjohtaja

Laila Laakso toimii tällä hetkellä lapsityönohjaajana Pieksämäen seurakunnassa

2015 Suomen Pyhäkoulun Ystävät ry:n on myöntänyt Kaisa Raittilalle sädekehän tunnustuksena sitkeästä ja vaikuttavasta pyhäkoulun puolesta toimimisesta.

Kaisalla on oma kokemus sekä pyhäkoululaisena että pyhäkoulunohjaajana olemisesta. Hän on toiminut Lasten Pyhäkoulu -lehden toimitussihteerinä ja toimittajana vuodesta 2002. Kaisan ansiosta lehti tunnetaan kauniista kielestä, lasta ymmärtävästä huumorista ja avarasta hengellisyydestä, jonka kanssa lapsen on turvallista kasvaa kristittynä. Onneksemme Kaisan työ jatkuu, vaikka lehden nimi on nyt Lastenkirkko.

 

Kaisan muistetaan kulkeneen hengellisillä kesäjuhlilla pyhäkouluvaunujensa kanssa silloin, kun pyhäkoululla oli hyvin vähän puolustajia. Hän on sitkeästi uskonut seurakuntalaisiin kristillisen kasvatuksen antajina. Hänen tekstinsä ovat haluttuja kaikkiin kirkollisiin julkaisuihin, olemme ylpeitä siitä, että ne ovat Pyhäkoulu-Kaisan kädestä. Tunnemme myös kiitollisuutta siitä, miten hän puolustaa lasta, seurakuntalaista ja pyhäkoulua vaativissa luottamustehtävissään.