Galleria

Joka kertoo kuvin ja sanoin siitä mikä on SPY!

Suvilaivaristeily 5-7.6.2018

            

Jälleen linja-autollinen lapsiperheitä ja pyhäkoulunopettajia starttasi suvilaivamatkalle aamuvarhaisella tiistaina 5.6 klo 7.00 Kuhmosta. Matka jatkui keräten rovastikunnallista retkiseuruetta Sotkamosta, Kajaanista sekä Suomussalmelta. Edessä oli 9 tunnin bussimatkaTurkuun.

Emilia toimi matkanjohtajan infosi matkareitistä ja tauoista. Hartauden ja laulujen jälkeen Leena ja Emilia järjestivät kivaa ohjelmaa matkalaisille.

Saavuimme Turkuun illalla klo 18.00 maissa. Satamassa saimme tietää, että laivamme Viking Grace on tunnin myöhässä, joten joustava bussikuskimme käytti meitä Aurajoen varressa ja nautimme grillievästä.

Laivaan pääsimme pian klo 21.00 jälkeen ja pääsimme osallistumaan Suvilaivan iltaohjelmaan klo 22 jälk. Monet kyllä joutuivat jo yöpuulle, että jaksaisivat keskiviikko aamulla klo 8.00 käydä uuteen päivään ja herkulliseen aamupalabuffettiin.

Suvilaivaväelle oli järjestetty meille oma iso tila conferensissa, jossa kaikki saimme valita omat paikkamme, Spyn huivit ja nauttia Nuoren kirkon järjestämästä ohjelmasta klo 10.30-16.30 saakka. Oli konserttia, sirkusta, raamatuopetusta yms kaikkea kivaa. Laivan ruokailut hämmästyttivät jälleen meitä, varsinkin ensikertalaisia. Miten hämmästyttävä määrä erilaisia salaatteja, lämpimiä ruokia, hedelmiä, kakkuja jne.

Keskiviikkoiltana klo 20.00 saavuimme Turkuun ja majoituimme Turun kristilliselle opistolle, jossa meitä odotti sauna, uinti ja unipuu. Siunattu kotimatka Kainuuseen jatkui torstaiaamuna klo 9.30.

Monet meistä jo ilmoittautuivatkin uudelle matkalle, etukäteen kylläkin ☺

11.6.2018 Matkaa muisteli Emilia

Lapsimessut

 

20-22.4. Helsingin messukeskuksen lapsimessuilla oli SPY mukana yhdessä Päkän ja Pulmun kanssa viettämässä kirkkohetkeä. Nuori Kirkko tarjoasi ilmaisen sisäänpääsyn etukäteen ilmoittautuville SPYn jäsenille.

Päkä ja Pulmu kirkkohetken tunnelmissa
SPY tukemassa Parkanon minifestiä!

SPY ry:n vuosikokous pidettiin lauantaiaamuna 20.5. Naarilan leirikeskuksessa.

Kokouksessa valittiin yhdistyksellemme hallitus, joihin uusina jäseninä astuivat Heidi Rautionmaa ja Anne Halttula sekä vanhoista poistuivat Mervi Ritokoski ja Päivi Repo.

Onnea ja siunausta uusille hallituslaisille sekä erityisen iso kiitos Merville ja Päiville!

Päivien aikana osa SPY:n jäsenistä yöpyi Naarilassa yhdessä musapyhisläisten kanssa. Ilta kului mukavasti saunoen ja grillaten Salon seurakunnan pyhisihmisten ilmaantuessa myös paikalle. Kulttuurielämyksiä tarjoili Tarja Linden nukke-esityksellään Luther ja Sulkakynä sekä Parkanolaiset tansseillaan.

 

 

SPY:n tunnelmia Jaetut eväät jumalanpalveluspäiviltä Oulusta maaliskuulta 2017

 

Tehdään yhdessä

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna vietettiin Järvenpään Seurakuntaopistolla vuotuista Pyhäkoulusymposiumia, jossa sukellettiin Samun pyhäkouluun, matkattiin luterilaisen pyhäkoulun historiaan, pohdittiin pyhäkoulua yli työmuotorajojen, messuttiin yhdessä, iloittiin laulusta ja musiikista, pyörittiin pyhäkoulukarusellissä sekä ajauduttiin myrskyn silmään! Tunnelmiin mukaan pääsee vilkaisemalla alla olevia välähdyksiä.

Lisää Symposiumin tunnelmia pääset katsomaan youtube kanavaltamme.

Pyhäkoulusta innostuneiden ihmisten joukkoon oli Symposiumissa päässyt miltei huomaamatta soluttautumaan myös Lasten kirkosta ja SPY:stä tuttuja hahmoja, jotka saatiin onneksi kuvattua itse tapahtumapaikalla...

Kirkkopäivillä Turun Tuomiokirkossa vietettiin pyhäkoulua, jossa olivat mukana Parkanon musapyhisläiset Eleoonoran johdolla, Päkä lammas, pehmeät karvaiset Kirkkokaverit ja Nuoren Kirkon Anita & Mari unohtamatta tietenkään Kirkon Rottia! Iloa, laulua, musiikkia ja tunntelmaa riitti aina korkeisiin holveihin saakka!

Vuoden pyhäkoulunohjaaja 2017 valittu!

 

SPY on yli kahden vuosikymmenen ajan palkinnut vuoden pyhäkoulunohjaajan. Tänä vuonna tunnustus jaettiin Kirkkopäivien yhteydessä Laitilalaiselle Lahja Pavelalle.

ONNEKSI OLKOON!

 

”Taivaan lahja Laitilalle”, kuvaavat seurakunnan työntekijät Vuoden pyhäkoulunohjaajaksi valittua Lahja Pavelaa. ”Perinteistä” pyhäkoulua hän on pitänyt 20 vuotta, Ilon Helmet -pyhäkoulukuoroa reilut 10 vuotta ja Auringon Säteet -kuoroa Rauman Kodisjoella muutaman vuoden.

”Lahja on kuin yksi meistä seurakunnan työntekijöistä, joka ehtii kaiken muun lisäksi suunnittelupöytien ääreen ja pop up -pyhisten tekijäkaartiin. Hänellä on näky siitä, että pienet hetket, katse, sanat ja kohtaamiset lasten ja vanhempien kanssa jättävät aina hyvän siemenen itämään. Hän on iloinen, herkkä ja aito ihminen, joka liputtaa taidolla pyhäkoulun puolesta”, kuvailevat Laitilan srk:n työntekijät.

”Pyhäkoulutyö kun on niin ihanan rönsyilevää. Se ei jämähdä rajoihin. Jos on halu tehdä, niin varmasti saat tehdä ja siihen minä luotan, että Taivaan Isä antaa energiaa. Ja sydämestäni tätä lasten eteen teen”, toteaa Lahja itse.

”Mitä lapsen mieleen iskostetaan, se tapahtuu suurelta osin lauluilla”, muistutti piispa Kaarlo Kalliala tunnustuksen jakotilaisuudessa 19. toukokuuta Kirkkopäivillä Turussa.

 

Muut Vuoden pyhäkouluohjaaja -ehdokkaat olivat Liisa Itäkylä (Porin Teljän seurakunta), Mirjami Soikkeli (Loimaan seurakunta), Eija Kymäläinen (Porin Teljän seurakunta), Seija Teinilä (Pöytyän seurakunta), Terhi Miikki (Liedon seurakunta), ”pyhäkouluäitien tiimi” (Jenni Birkström, Katri Elonheimo, Pauliina Pietiläinen, Mari Suominen ja Aila Väänänen, Sauvo-Karunan seurakunta) ja Ulla Lähteenmäki (Turun Maarian seurakunta).