Pyhäkoulusymposium

Pyhäkoulusymposium 7.-8.9.2019 Seurakuntaopisto, Järvenpää

Pyhäkoulusymposium on paikka kohdata ja oppia uutta, jakaa kokemuksia ja innostua ajankohtaisista teemoista yhdessä muiden pyhäkouluihmisten kanssa. Vuonna 2019 Pyhäkoulusymposiumin aiheena oli "Pyhän äärellä luonnossa". Keskeisiä teemoja, joiden äärellä viivyimme sekä ulkona että sisällä, olivat: luonnonrauha, ekoteologia, kestävä kehitys, kierrätys, ulkoilupyhäkoulut, luontopyhäkoulut ja pienet pyhiinvaellukset luonnossa.

Vuoden 2020 Pyhäkoulusymposium on 5.-6.9.2020 Järvenpään seurakuntaopistolla. Aiheena on "Pyhäkoulu ja koti". Symppa on tarkoitettu sekä seurakuntien työntekijöille että vapaaehtoisille pyhäkoulunohjaajille - lämpimästi tervetuloa!

Pyhäkoulusymposium

kokosi taas pyhäkoulun ystävät tammikuun viimeisenä viikonloppuna Järvenpään Seurakuntaopistolle. Eri puolilta Suomea matkanneet osallistujat aloittivat messulla jossa rukoushelmikynttilät syttyivät laulujemme säestyksellä. Messun hoitamana oli hyvä etsiä konsteja rauhan rakentamiseen: Heidi Rautionmaan johdolla mietittiin mitä pyhäkoulu merkitsee identiteetin rakentajana, Anna-Leena Klemetti-Falenius herätteli meitä Moninaisuus-Oivallus-Dialogi –toiminnan avulla ja hienossa Lastenkirkko-iltagalassa saimme nauttia Teri Mantereen kitaramusiikista ja nauraa ja liikuttua kun Pulmu ja Päkä seikkailivat. Anita Ahtiaisen raamattutunti vei meidät rauhan hedelmälliselle matkalle läpi Raamatun. Kotiin viemisiksi saimme yhteiset löydöt Päkän vinkeistä sekä Johanna Routasalon Marianpäivän pyhäkouluhetken itse tekemiemme materiaalien kera. Tietysti mukana menossa olivat myös Unelma, Arvo, Toimi ja Taisto!

Ja kaiken tämän ja ripauksen jotain uutta pääset kokemaan uudelleen Partaharjulla Tsempissä 27-28.10!

2016 Symposiumin tunnelmia

Tamminkuun 2016 Symposiumissa halusimme järjestää mahdollisuuden olla myös ulkona. Minä mietin, mikä sopisi ohjelmaan ja mistä voisi viedä ideoita pyhäkouluun tai pyhisohjaajien kokoontumisiin.

Palaverinkin voi aloittaa pienellä happihyppelyllä ulkona tai liikkua sisällä salissa. Aloitimme leikkimällä ”mustikkapiirakkaa”. Sitten osallistujat jaettiin joukkueisiin kolmiosaista viestiä varten. Ensimmäisellä osuudella liikuttiin parin kanssa niin, että yhteensä vain kaksi raajaa sai osua maahan, toisella juostiin hakemaan timanttikentästä timantteja ja viimeisellä sai astua vain polulle, jota rakennettiin sanomalehdistä pala palalta. Osallistujia oli kaikenikäisiä, ja kaikki olivat innolla mukana!

Kun reppua raottaa, sieltä löytyy perhepyhäkoulu Eväsrepun aineksia!

Eväät koostuvat eri-ikäisten yhdessäolosta, yhdessä tekemisestä, raamatunkertomuksista, leikistä, musiikista, kädentöistä, kahvittelusta...

Suunnittelen ja alustan, mutta reppua kannamme yhdessä me kaikki. Mihin se milloinkin menee, sitä ei etukäteen voi tietää. Symposiumin pyhäkoulubasaarissa oli mahdollisuus jakaa omastaan ja oppia toisilta uutta. Kiitos kummastakin mahdollisuudesta!

Terveisin Johanna, SPY:n hallituksen jäsen